Home » De Pepernotenboot

Dé intochtboot van Heusden!

Wij heten u welkom in Heusden

De opstapplaats is in de stadshaven van de vestingstad Heusden, in het centrum aan de Vismarkt vlakbij De Pannenkoekenbakker (Vismarkt 4, 5256 BC Heusden) . Wij komen met luide muziek van "Daar komt de stoomboot" de haven binnen varen om u en alle anderen op te pikken. Hierna begint het feest. 

 

Eenmaal aan boord een spannend begin van de reis omdat Sint nergens te zien is. Waar is hij, is hij er wel? Tot Sint de Hoofd-Pepernotenpiet via de "intercom" bij zich roept. De spanning zal te snijden zijn, met natuurlijk een goede afloop. Nadat Sint "gevonden" is, gaat hij een rondje om iedereen te begroeten. Hierna zal er gezongen en gedanst worden. Natuurlijk mogen ook alle kinderen bij Sinterklaas komen, en zal er uit het Grote Boek van Sinterklaas diverse (positieve) gebeurtenissen gedeeld worden. Leuk fotomomentje!

Daarna krijgen de kinderen de kans om de boot zelf te besturen achter het roer. Piet roept de kinderen bij zich, want hij is de weg kwijt, en heeft natuurlijk hulp nodig. Weer een leuk fotomomentje!

 

Na 1 uur varen zullen wij terug keren in dezelfde haven. Er is gelegenheid om met uw gezelschap een foto te maken met Sinterklaas en de Pieten op de punt van “De Pepernotenboot”. De stoomboot vertrekt dan weer en kunt u Sinterklaas uitzwaaien. Dit gebeurt ook weer met luide muziek van "Dag Sinterklaasje". 

 

Een onvergetelijke ervaring voor jong & oud

Wij bieden u een all-in pakket. Daaronder vallen ook de koffie/thee en ranja, snoepgoed en een cadeautje voor de gelovigen. Is uw interesse gewekt? Boek dan een plaatsje op De Pepernotenboot. Kijk in de agenda van Sinterklaas naar de mogelijkheden. Deze hele ervaring kost slechts €19,50 p.p. Wij bieden alle gelovigen evenveel aandacht en daarom kunnen er maximaal 12 personen mee per vaart.